Aankoop woning in Spanje: Verplichte documentatie bij de verkoop en aankoop van woningen in aanbouw.

Bij de aankoop woning in Spanje moet de projectontwikkelaar de verplichte documentatie verstrekken in geval van aankoop en verkoop van een woning in aanbouw.

Als u heeft besloten om een huis te kopen in Spanje, stellen onze advocaten in Marbella dat u voor een belangrijke beslissing staat, omdat het onroerend goed nog niet gebouwd is en een investering is in een vreemd land waarvan u de wetten niet kent.

In ieder geval raden wij u aan een deskundige advocaat in Marbella en omgeving in de arm te nemen, die u de te volgen stappen bij de aankoop van een woning in Spanje en de details van de documentatie van uw nieuwe woning zal uitleggen, wat u grote gemoedsrust zal geven gedurende het gehele koopproces tot aan de voltooiing ervan en de registratie van uw nieuwe woning in Spanje op uw naam bij het Kadaster.

U moet zich ervan bewust zijn dat, zoals vastgesteld in de regelgeving die van toepassing is op consumenteninformatie bij de verkoop en verhuur van onroerend goed in Andalusië, de projectontwikkelaar een reeks verplichte documenten moet verstrekken aan de koper bij de aankoop van uw onroerend goed in Spanje.

Te leveren documenten die deel zullen uitmaken van uw particuliere koop- en verkoopcontract:

Verkort Informatie Document (DIA). Dit document zal onder andere de naam en het adres van de projectontwikkelaar bevatten, gegevens over het bouwbedrijf, plattegronden en grondplannen van het eigendom, de nuttige oppervlakte en een beschrijving, alsmede een beschrijving van het gebouw en de urbanisatie waarin het gelegen is en van de gemeenschappelijke ruimtes.

Als uw eigendom deel uitmaakt van een gemeenschap van eigenaars, zal informatie verstrekt worden over de participatie die u binnen de gemeenschap toekomt, en uw percentage in de betaling van de algemene kosten van diezelfde gemeenschap.

Informatieve nota over de prijs en de vormen van betaling.

Bouwvergunning.

Plannen van het eigendom.

Specificaties van het gebouw.

Vergunning voor eerste bewoning of administratief document dat deze vervangt of vervangt.

Tienjarige verzekering.

Boek van het gebouw.

Andere aspecten waarmee u rekening moet houden in het verkoopcontract in Spanje.

Een fundamenteel aspect is dat u er rekening mee moet houden dat, volgens de Spaanse wetgeving, de koper niet de kosten van de eigendomstitel zal moeten dragen die overeenkomen met die van de verkoper, zoals bijvoorbeeld de kosten van de aangifte van nieuwbouw, en bovendien hebt u, als koper, het recht om de notaris te kiezen voor wie u uw openbare koopakte wilt laten tekenen, zijnde de bij wet vastgestelde honoraria, via een tarief dat voor iedereen gelijk is.

Indien u meer informatie wenst over het hele proces en de documentatie voor het kopen van een woning in Spanje, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team van advocaten gespecialiseerd in het kopen en verkopen van onroerend goed in Marbella.